Jouten ♡ @nollahukka

Jouten ♡ @nollahukka

In Finnish: @nollahukka Vaatteet saatu @jouten__________ / Nollahukan eka alekoodi lopussa / Viikko sitten lähdin mökille ajatuksella, että mun on pakko ladata akkuja päikkäreillä ja rantakalliokahveilla.

En oo satavarma mistä johtuu, että kaupungissa tuntuu vaikeammalta ottaa aikaa vaan olemiseen. Se on vaikeeta vaikka asun alle kilsan päässä eri rannoista, joilla vois olla ihan vaan jouten ja antaa pään levätä kuten mökillä.

Luulen, että meidän tekemistä ja suorittamista arvostava kulttuuri ja talous vaikuttaa tähän. Urbaani ympäristö on meille ihmisille biologisestikin sen verran uus ilmiö ja ärsyke, ettemme välttämättä ihan vielä ole sopeutuneet tällaiseen elämäntyyliin. On tutkittukin, että ihmisten kävelyvauhdin perusteella voidaan hyvin tarkkaan ennustaa kaupungin väkiluku – mitä nopeammin kävellään sitä suurempi kaupunki. Ei ihme että, välillä stressaa jos on vaan koko ajan menossa kaupunkiympäristössä.

Uskon, että tää hektisyys heijastuu meillä myös kulutuksessa ja hyvinvoinnissa. Kiireessä tuntuu, että aikaa on vaan nopeille tyydytyksille, joita on helppo hakea esim shoppailusta ja somesta. Ja me tiedetään näiden huonot vaikutukset ympäristöön ja hyvinvointiin. Mutta me tarvitaan myös maadoittumista ja rauhoittumista, varsinkin jos meidän tavoitteena on välillä olla luovia esim ilmastokriisin ratkaisemiseksi.

Me tarvitaan joutilaita hetkiä. Oleminen on yhtä tärkeää kuin tekeminen. Tätä ajattelin mökillä tällaisena sateisena aamuna kahvikupin äärellä, kun seurasin tuulessa paikallaan liitävää lokkia. Omassa itsessä “paikallaan” oleminenkin vie koko ajan eteenpäin. Jouten oleminen on hieno suomenkielinen sana tälle.

Kestävämmän tulevaisuudenkin kannalta on olennaista, että opimme himmaamaan tahtia ylikuumentuneesta taloudesta ja yhteiskunnasta. Itse aloitan sen opettelemalla joutenoloa myös kaupungissa. Otan kahvin termariin ja polkaisen rantakalliolle ja vaan istun antaen kehon ja mielen vaan olla.

P.S. nää vaatteet on käsintehty Suomessa hotellipyyhkeistä. Koodilla NOLLAHUKKA saat -10% alen koko tilauksen loppusummasta @jouten__________ verkkokaupassa. Koodi on voimassa 11.8.2020 asti ja koskee kaikkia Peach Please -malliston tuotteita.

-Otso

Back to blog