s / l y h y t
s / l y h y t
s / k e s k i p i t k ä
s / k e s k i p i t k ä
s / p i t k ä
s / p i t k ä

Mistä sen sitten tietää minkä kokoinen pyyheponcho on hyvä? Sopiva koko riippuu kolmesta tekijästä: 1) miten pitkä ja leveä olet, 2) missä ajattelit ponchoa käyttää ja ennen kaikkea 3) mistä itse pidät. Uimapuku on helpompi vaihtaa päälle ilmavammissa puitteissa, kun taas saunan jälkeistä tuulettelua varten on tärkeintä mahtua ponhcoon mukavasti sisään ja koettaa olla kompuroimatta kenekään helmoihin. Joku tykkää peittää polvensa kokonaan ja toinen tuntee olonsa mukavammaksi helmat lähempänä korvia. Mitä ponchon sopivaan leveyteen tulee, voit miettiä, minkä kokoiseen hulahula-vanteeseen jäisit itse jumiin ja mistä kohdasta. Ponchot ovat tasalevyisiä. Kapeampi poncho voi olla hieman lämpimämpi, kun taas leveämmän sisälle voi ottaa vaikka kaverin mukaan. Sekin lämmittää.

Älä pelästy ennalta määriteltyjä kokoja, vaan ota rohkeasti mittanauha käteen ja mieti minkä kokoisessa kaavussa viihtyisit itse parhaiten. Kokojärjestelmän tarkoituksena on ainoastaan auttaa hahmottamaan minkä mittaisia eri mallit ovat suhteessa toisiinsa. Tuotteiden esittelyssä kerrotaan kunkin pyyheponchon todelliset mitat, jotka saattavat poiketa muutamalla sentillä keskiarvon molemmin puolin.

m / l y h y t
m / l y h y t
m / k e s k i p i t k ä
m / k e s k i p i t k ä
m / p i t k ä
m / p i t k ä

Ponchoja tulee kolmessa leveydessä S, M ja L sekä kolmessa pituudessa lyhyt, keskipitkä ja pitkä. Se tekee yhteensä yhdeksän mahdollista kombinaatiota. Näissä esimerkkikuvissa ponchoihin on pukeutunut 175 cm pituinen naishenkilö.

l / l y h y t
l / l y h y t
l / k e s k i p i t k ä
l / k e s k i p i t k ä
l / p i t k ä
l / p i t k ä